Cea de-a patra ediție a Festivalului Tineretului s-a desfășurat în prima zi din acest weekend pe Strada Pietonală! Evenimentul a avut loc în contextul Zilei Internaționale a Tineretului, care este sărbătorită pe data de 12 august.

Ediția din acest an a fost organizată cu scopul susținerii candidaturii orașului Chișinău pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2021.

Anul acesta la Festival adolescenţii au avut ocazia să se distreze, să-şi găsească un loc pentru voluntariat sau chiar un job.

Curioşii au făcut coadă la standurile organizaţiilor non-guvernamentale expuse pe strada pietonală din centrul capitalei. Aceştia spun că voluntariatul este o oportunitate de a-şi crea relaţii noi pentru carieră.

„Acest eveniment este unul absolut special pentru tineri, din motiv că anume aici la Festivalul Tineretului fac cunoștință cu multă lume nouă, cu noi ONG-uri care le oferă șansa să se implice în activitatea lor prin voluntariat sau chiar joburi.

Personal eu, sunt prezent la acest eveniment cu alți 3 voluntari și prezentăm activitățile ONG-ului CSC Moldova (Comunitatea Studenților Creștini din Moldova), le oferim tinerilor prezenți șansa de a participa la evenimentele noastre săptămânale din cadrul organizației, precum ar fi: cursuri de engleză, IT, dezvoltare 5D, studiu biblic, etc.

Mulțumim mult voluntarilor care sau implicat pe parcursul acestei zile, pentru a face acest eveniment posibil.” – a spus voluntarul CSC, Vasile Stan pentru postul TV Teleradio Moldova.

În acest an, genericul evenimentului a fost „Spaţii sigure pentru tineri”.

„Este vorba de siguranţa tinerilor atât acasă, cât şi în societate, în mediul online şi offline. Festivalul îşi propune să promoveze şi participarea lor la luarea deciziilor”, a spus reprezentantul UNICEF Moldova, Margarita Tileva.

Şi meşteşugarii au profitat de ocazie şi au venit să-şi promoveze lucrările.

„Am venit cu ceea ce ştiu să fac cel mai bine, cu piese din piele naturală. Asta-i cel mai important că s-au adunat atâtea persoane tinere într-un loc şi pot să-ţi facă mai multe cunoştinţe”, a spus meşterul, Radu Butuc.

Festivalul a fost organizat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova cu suportul Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii MoldovaUNICEF MoldovaUNFPA MoldovaChișinău 2021StarNetEllation MoldovaKaufland Romania CarierePrimăria Municipiului ChișinăuKiss FM ChisinauYouth.md și realitatea.md.

FOTO DE LA FESTIVAL

Festivalul Tineretului a fost organizat al patrulea an consecutiv.

(foto, video) Cea de-a patra ediție a festivalului tineretului s-a desfășurat în prima zi din acest weekend pe strada pietonală
Etichetat pe: