Acest articol este unul dintre cele 4 din campania SESIUNE FĂRĂ STRES. Vezi aici informații despre campania pentru sesiunea din iarnă 2017.

1. Informează-te

Asigură-te că ai materialele de care ai nevoie și că ești informat cu privire la condițiile de examinare, procedurile de scriere etc.

2. Organizează-te

Împarte materia pe care o ai de învățat în timpul pe care îl ai la dispoziție sau capitolele și sub-capitolele pe care le ai de scris pentru examen astfel încât să îți poți seta eficient obiective și scopuri în procesul de învățare și scris și să poți prioritiza ceea ce ai de făcut. 

3. Exersează

Gândește-te la posibilele subiecte pe care le-ai putea primi la examen și să exersezi înainte de prezentarea lor, de câteva ori.

4. Acordă-ți timp pentru a revizui

Nu uita că ai nevoie de timp pentru a revizui materia învățată sau pentru a face ultimele rectificări. Acest lucru te va ajuta să te organizezi mai eficient și să te poți concentra pe lucrurile pe care le mai ai de citit și scris.

5. Crează-ți un mediu eficient de învățat și scris

Încearcă să ai un spațiu de lucru care să nu fie asociat cu o altă activitate, încearcă să elimini alți factori care îți pot distrage atenția (păstrează pe birou doar materialele de care ai nevoie, încearcă să nu răspunzi la telefon sau la mesaje decât dacă este necesar pentru că îți vei distrage atenția și vei avea nevoie de timp în plus pentru a te reangaja în sarcină și încearcă să stai departe de Facebook și alte site-uri de socializare.

6. Planifică-ți timpul pentru studiu

Încearcă să îți planifici fiecare sesiune de învățat și scris astfel încât să dureze aproximativ 50 de minute separate de pauze de 5-10 minute (în aceste pauze încearcă să faci activități plăcute care să te ajute să te deconectezi de la activitatea ta)

7. Oferă-ți o recompensă după sesiune

Planifică-ți o activitate plăcută care să te ajute să te deconectezi după examen și să îți oferi șansa de a simți emoții pozitive.

Te invităm la tabăra de schi din Brașov, România între 28 ian. – 1 feb. 2019.

Cu toate acestea, stresul care aduce o schimbare pozitivă este sănătos, acesta ne revigorează și revitalizează viețile.

Vă dorim mult spor,
Cu drag, staff-ul CSC Moldova!

7 METODE DE DIMINUARE A STRESULUI ÎN PROCESUL DE ÎNVĂȚARE PENTRU SESIUNE