Acest articol este unul dintre cele 4 din campania SESIUNE FĂRĂ STRES. Vezi aici informații despre campania pentru sesiunea din iarnă 2017.

1. Păstrează un stil de viață sănătos

Din cauza stresului, mulți studenți mănâncă prea mult, pe fugă și puțin și nu au un regim alimentar normal, iar puținul timp liber și-l petrec stând în pat și odihnindu-se, așa că starea organismul se va resimți după sesiune. Dacă ţii cont de o alimentație adecvată și puțin sport te vor face să te simți mai bine, mai pregătit să înfrunți provocările acestei perioade.

2. Spune NU mai des! 

Cuvântul NU reprezintă unul dintre primele cuvinte pe care le învățăm în copilărie. Cu toate acestea însă, odată ce devenim adulți, se pare că acesta dispare din vocabularul nostru și este înlocuit de “Nu vreau să îi dezamăgesc pe ceilalți.”, “Nu pot să refuz pentru că este vorba despre…”. Dar de cele mai multe ori faptul că refuzi să faci un lucru, îți permite să faci altul chiar mai important.

3. Oferă-te voluntar pentru o cauză în care crezi

Oferă-te voluntar pentru o cauză în care crezi. Însă soluția nu este din exterior în interior (adica să acumulez mai mult), ci este din interior spre exterior… cum pot să contribui mai mult la bunăstarea altei persoane?

4. Devino mentor pentru cei mai mici

Cineva spunea cam așa: “învață din greșelile altora, pentru că nu vei avea timp să le faci tu singur pe toate”. Și atunci, găsește un tânăr care poate învăța din greșelile tale ca să nu mai fie nevoie să le facă și el. Asta nu înseamnă să îi spui cum să își trăiască viața, însă poți să îi pui întrebări prin care să își verifice presupunerile… adică acele lucruri pe care le consideră adevărate și pe care se bazează pentru a reuși.

Cu toate acestea, stresul care aduce o schimbare pozitivă este sănătos, acesta ne revigorează și revitalizează viețile.

 

Vă dorim mult spor,
Cu drag, staff-ul CSC Moldova!

4 METODE DE DIMINUARE A STRESULUI LA NIVEL DE COMPORTAMENT
Etichetat pe: